Składniki mokre:
- 1 szkl mleka kokosowego (domowego - poniżej przepis)
- 0,5 szkl oleju rzepakowego
- 3 łyżeczki dżemu truskawkowego (domowego)
- 1 szkl mąki pszennej
- 1 szkl mąki żytniej
- 0,5 szkl cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 3 łyżeczki cynamonu
- 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika
- garść rozdrobnionych orzechów włoskich
Mleko kokosowe: Paczkę wiórek kokosowych (100g) zalewam 2 szkl wrzącej wody, odstawiam na 15min. Po czym blenduję i przecedzam przez gęste sito dokładnie odciskając wiórki. Mleczko gotowe :)
W jednej misce łączę mokre składniki. Miksuję. W drugiej łączę suche, dokładnie mieszam i małymi porcjami dodaję do mokrych ciągle miksując. Wykładam na blaszkę keksową posmarowaną olejem i wysypaną bułką tartą.
Piekę 40min w temp 170stC.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz