środa, 11 lutego 2015

WEGAŃSKIE FAWORKI PIECZONE

Najzdrowsze faworki jakie znam, bez jajek, śmietany, spirytusu i smażonego głębokiego tłuszczu ! :) w sam raz na "Tłusty" Czwartek :)

Składniki:
  • 450g mąki pszennej
  • 5 łyżek oleju
  • 200 ml ciepłej wody
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • cukier puder do posypania (u mnie z cukru trzcinowego)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zagniatam ręką, wałkuję cienkie placki, wycinam prostokąty z podłużnym nacięciem pośrodku, przeplatam ciasto. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w temp 180stC ok 15min. Posypuję cukrem pudrem.



SMACZNEGO ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz