środa, 4 marca 2015

PULPETY Z OKARY SOJOWEJ

Oto jedna z możliwości wykorzystania okary pozostałej z produkcji tofu :)

Składniki:
  • okara z domowej produkcji tofu (350g soi)
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 posiekana cebula
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki zaparzonego siemienia lnianego
  • 4 łyżki wody
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka sody
  • przyprawa do wieprzowiny
  • sól, pieprz

     Przygotowanie: 
    Wszystkie składniki łączę i wyrabiam ręką. Formuję kulki (mi wyszło 16 sztuk). Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok 20 min w temp 180st C.



     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz