Składniki:
- 1/2 kg fasolki szparagowej
- 1 puszka kukurydzy
- nieduży słoik oliwek zielonych
- kilka dużych liści sałaty (lodowa/masłowa/karbowana do wyboru)
- słoik pomidorów suszonych
- garść żurawiny suszonej
- garść pestek słonecznika
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 3 łyzki oleju z pestek winogron
- przyprawa do dań z grilla
- sól
- pieprz
- czosnek suszony
- pieprz cayenne
Fasolkę gotuję do miękkości. Kukurydzę, oliwki, pomidory suszone odcedzam z zalewy. Sałatę kroję na mniejsze kawałki. Łączę w dużej misce. Dodaję żurawinę i pestki słonecznika.
Składniki na dressing blenduję w wysokim naczyniu. Polewam sałatkę i mieszam rękoma.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz