piątek, 1 sierpnia 2014

SAŁATKA GRILLOWA

U nas grill nie może obejść się bez sałatki. Ta wymyślona na biegu bardzo nam zasmakowała, dlatego pora zapisać i podzielić się przepisem :)

Składniki:
  • 1/2 kg fasolki szparagowej
  • 1 puszka kukurydzy
  • nieduży słoik oliwek zielonych
  • kilka dużych liści sałaty (lodowa/masłowa/karbowana do wyboru)
  • słoik pomidorów suszonych
  • garść żurawiny suszonej
  • garść pestek słonecznika
Składniki na dressing:
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 łyzki oleju z pestek winogron
  • przyprawa do dań z grilla
  • sól
  • pieprz
  • czosnek suszony
  • pieprz cayenne
Przygotowanie:
Fasolkę gotuję do miękkości. Kukurydzę, oliwki, pomidory suszone odcedzam z zalewy. Sałatę kroję na mniejsze kawałki. Łączę w dużej misce. Dodaję żurawinę i pestki słonecznika.

Składniki na dressing blenduję w wysokim naczyniu. Polewam sałatkę i mieszam rękoma.

SMACZNEGO !









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz