piątek, 6 czerwca 2014

BURGERY GRYCZANE Z TWAROGIEM

Po raz kolejny coś pieczonego, tym razem bezglutenowego, lecz nie wegańskiego :P
Burgery na obiad i do kanapki. Kasza gryczana świetnie skleja, nie potrzeba jajka, płatków owsianych czy innych zlepiaczy :P

Składniki:
  • 1 szkl suchej kaszy gryczanej
  • ok 200g twarogu chudego
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz cayenne
  • przyprawa garam masala
  • kolendra mielona
  • tymianek suszony

Przygotowanie:
W osolonej wodzie gotuję kaszę, aż wchłonie całą wodę. Studzę. Dodaję pokruszony drobno twaróg oraz posiekany szczypiorek i natkę. Wyrabiam rękoma. Dodaję przyprawy według uznania. (wszelkie kotlety/burgery lubię gdy są pikantne, nie szczędzę więc cayenne i garam masala) :)

SMACZNEGO !






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz