Po raz kolejny coś pieczonego, tym
razem bezglutenowego, lecz nie wegańskiego :P
Burgery na obiad i do kanapki. Kasza
gryczana świetnie skleja, nie potrzeba jajka, płatków owsianych
czy innych zlepiaczy :P
Składniki:
- 1 szkl suchej kaszy gryczanej
- ok 200g twarogu chudego
- pęczek szczypiorku
- pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz cayenne
- przyprawa garam masala
- kolendra mielona
- tymianek suszony
Przygotowanie:
W osolonej wodzie gotuję kaszę, aż
wchłonie całą wodę. Studzę. Dodaję pokruszony drobno twaróg
oraz posiekany szczypiorek i natkę. Wyrabiam rękoma. Dodaję
przyprawy według uznania. (wszelkie kotlety/burgery lubię gdy są
pikantne, nie szczędzę więc cayenne i garam masala) :)
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz