piątek, 27 czerwca 2014

JAGODOWO-POZIOMKOWE CIASTO JOGURTOWE

Sezon na owoce w pełni, postanowiłam więc wykorzystać to co las nam daje, czyli jagody i poziomki :) Po przedwczorajszej wyprawie, przyniosłam do domu zbiory, z których upiekłam ciasto.
Zjedzone i pochwalone :P

Składniki:
  • 3 szkl mąki pszennej
  • 1/2 szkl oleju z pestek winogron
  • 2 jajka
  • 3/4 szkl cukru brązowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 małe jogurty naturalne (lub 1 duży)
  • poziomki
  • jagody
  • bułka tarta do wysypania blachy
Przygotowanie:
Jajka miksuję z cukrem. Dodaję olej oraz jogurt. Następnie przesiewam mąkę z proszkiem i również dodaję do masy. Miksuję ponownie. Wylewam ciasto na okrągłą blachę wysypaną bułką tartą. Posypuję umytymi owocami. Piekę ok 40min w 180st.

SMACZNEGO !








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz