wtorek, 24 czerwca 2014

TAGLIATELLE Z PESTO

Tym obiadem zajadam się już trzeci dzień z rzędu :P
Fakt faktem, że jest dość ciężkie, ale solidny trening po przyspiesza spalanie :)
Mój przepis na pesto jest nieco inny niż oryginalny, gdyż nie zawiera oliwy ani orzeszków piniowych. Niemniej jednak, smakuje wybornie.
100% WEGAŃSKIE

Składniki:
  • 4 gniazda makaronu pełnoziarnistego tagliatelle (bezjajecznego)
  • ok 10 liści świeżej bazylii
  • 3 łyżki oleju z orzechów włoskich
  • garść orzeszków ziemnych
  • ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól
  • kilka pomidorków suszonych z zalewy
  • pestki dyni
  • pestki słonecznika
Przygotowanie:
Makaron gotuję w nieco osolonej wodzie do momentu, aż będzie al dente.
W międzyczasie szykuję pesto: blenduję olej, orzeszki, bazylię, czosnek, pieprz i sól.
Pomidorki odcedzam z zalewy, kroję na cienkie paseczki.
Makaron odcedzam, dodaję pesto, pomidorki, mieszam. Wykładam na talerz. Posypuję pestkami dyni i słonecznika.

SMACZNEGO !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz