Fakt faktem, że jest dość ciężkie, ale solidny trening po przyspiesza spalanie :)
Mój przepis na pesto jest nieco inny niż oryginalny, gdyż nie zawiera oliwy ani orzeszków piniowych. Niemniej jednak, smakuje wybornie.
100% WEGAŃSKIE
Składniki:
- 4 gniazda makaronu pełnoziarnistego tagliatelle (bezjajecznego)
- ok 10 liści świeżej bazylii
- 3 łyżki oleju z orzechów włoskich
- garść orzeszków ziemnych
- ząbek czosnku
- pieprz
- sól
- kilka pomidorków suszonych z zalewy
- pestki dyni
- pestki słonecznika
Makaron gotuję w nieco osolonej wodzie do momentu, aż będzie al dente.
W międzyczasie szykuję pesto: blenduję olej, orzeszki, bazylię, czosnek, pieprz i sól.
Pomidorki odcedzam z zalewy, kroję na cienkie paseczki.
Makaron odcedzam, dodaję pesto, pomidorki, mieszam. Wykładam na talerz. Posypuję pestkami dyni i słonecznika.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz