Składniki:
- 1/2 szkl kaszy jaglanej
- 1 szkl wody
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- 1 banan
- 1 szkl odcedzonego naparu z mięty pieprzowej
- 1/2 łyżeczki octu winnego
- garść rodzynek
- garść pestek dyni
Kaszę gotuję w wodzie (zawsze w stosunku 1:2, wtedy kasza ładnie wchłonie wodę i nie trzeba odcedzać) z dodatkiem cukru. Studzę. Do wysokiego naczynia kroję na kawałki banana, dodaję zimną już kaszę, wlewam wcześniej przygotowany napar z mięty, dodaję rodzynki, ocet winny i pestki. Blenduję na gładko. Posypuję pestkami dyni .
Dla większego aromatu i smaku mięty, można równie dobrze kaszę ugotować w 1 szkl naparu, a kolejną 1 szkl dodać do blendowania j.w.
Wyszła pyyyyyychotkaaaaaaaa :D:D
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz