środa, 14 maja 2014

KOKTAJL JAGLANO - MIĘTOWY

Kolejna moja propozycja na zdrowe, pełnowartościowe i energetyczne śniadanie :)

Składniki:
  • 1/2 szkl kaszy jaglanej
  • 1 szkl wody
  • 1 łyżeczka cukru brązowego
  • 1 banan
  • 1 szkl odcedzonego naparu z mięty pieprzowej
  • 1/2 łyżeczki octu winnego
  • garść rodzynek
  • garść pestek dyni
Przygotowanie:
Kaszę gotuję w wodzie (zawsze w stosunku 1:2, wtedy kasza ładnie wchłonie wodę i nie trzeba odcedzać) z dodatkiem cukru. Studzę. Do wysokiego naczynia kroję na kawałki banana, dodaję zimną już kaszę, wlewam wcześniej przygotowany napar z mięty, dodaję rodzynki, ocet winny i pestki. Blenduję na gładko. Posypuję pestkami dyni .

Dla większego aromatu i smaku mięty, można równie dobrze kaszę ugotować w 1 szkl naparu, a kolejną 1 szkl dodać do blendowania j.w. 
Wyszła pyyyyyychotkaaaaaaaa :D:D



SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz