Składniki:
- paczka świeżej rukoli
- 3 pomidory
- 3 rzodkiewki
- mała paczka zielonych oliwek
- kostka półtłustego sera feta
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- przyprawa do dań włoskich
Rukolę, pomidory i rzodkiewki myję pod bieżącą wodą. Pomidory kroję w cząstki, rzodkiewki w półplasterki. Oliwki odsączam, opłukuję, przekrawam każdą na pół. Ser kroję w kostkę. Wszystko łączę w dużej misce. Dodaję olej i przyprawę. Mieszam. Wykładam na talerze. Dekoruję jajkami pokrojonymi w cząstki.
Jajka daję na koniec, aby podczas mieszania nie "rozwaliły" się.
Przyprawić można dowolnie, jak kto lubi :) U mnie ostatnio prawie wszystko zawiera przyprawę do dań włoskich - idealna mieszanka ziół :)
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz