wtorek, 14 października 2014

OMLET GRYCZANY Z CUKINIĄ PO INDYJSKU

Omlet cukiniowy już był w poście co prawda, lecz tym razem urozmaicony, korzenny, podany na ostro :)

Składniki:
  • 2 jajka
  • mały kawałek cukini
  • 5 czubatych łyżek mąki gryczanej
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki imbiru mielonego
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki garam masala
Przygotowanie:
Cukinię ścieram na tarce na grubych oczkach. Jajka roztrzepuję mikserem, dodaję cukinię, mąkę, olej oraz przyprawy. Mieszam. Wylewam na patelnię ceramiczną, ustawiam malutki płomień i czekam ok 7min aż omlet się zetnie. Przerzucam na drugą stronę z pomocą talerza aby się nie rozpadł.

SMACZNEGO !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz