Składniki:
- 1/2 małej obranej i pokrojonej w kostkę dyni
- 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej (1/2 szkl suchej)
- kostka tofu naturalnego
- 1 mała cebulka
- pęczek natki pietruszki
- 2 spore garście orzechów włoskich
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- olej rzepakowy
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
- rozmaryn suszony (może być świeży jak najbardziej)
Pokrojoną dynię układam na blaszce, polewam odrobiną oleju, sypię lekko solą, czosnkiem i rozmarynem. Piekę w temp 200 st ok 15min aż zmięknie. Studzę.
Tofu odsądzam z zalewy i kroję w małą kostkę, polewam sosem sojowym.
Cebulkę kroję w cienkie piórka i duszę w wodzie aż zmięknie. Dodaję tofu. Dokładnie mieszam, dodaję pieprz i czosnek. Studzę.
W misce łączę dynię, kaszę jaglaną, tofu z cebulką. Dokładnie mieszam. Doprawiam solą do smaku, posypuję pokrojoną drobno natką i orzechami.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz